BIO Tofu plátky japonské Taifun BRATFILETS JAPANISCHE ART
![BIO Tofu plátky japonské Taifun](https://www.havlis.cz/img/5143_1.jpeg)
BIO Tofu plátky japonské Taifun BRATFILETS JAPANISCHE ART
VZRŮST | nízký nebo půdopokryvný |
---|---|
BĚŽNÁ VÝŠKA | 0.1-0.1m |
BĚŽNÁ ŠÍŘKA | |
NÁROKY NA SLUNCE | slunce |
KÓD ZIMNÍ OCHRANY | |
PRO ZÓNY 5+6 |
![]() |
PRO ZÓNU 7 |
![]() |
ZAŘAZENA DO KATEGORIÍ |
BIO Sója tofu BIO Rostlinné bílkoviny |
Vynikající tofu japonského typu tvarované do tenčích filet (plátků). Mají jemnou, lahodnou chuť, neboť byly obohaceny pouze o delikatesní zeleninový vývar s 1,4 g soli na 100 g výrobku. Vybrané alergeny: sója, celer (ve vývaru). Protože během přípravy tofu se sója vaří při teplotách nad 100 °C, hotové tofu lze konzumovat i studené. Tepelně je můžete upravit na mnoho způsobů – rychle osmahnout na pánvi wok spolu s další zeleninou, zavařit do asijské polévky, nasekané najemno nebo namleté použít jako surovinu pro další pochoutky, obalit v těstíčku a usmažit apod. Tofu je přirozeným zdrojem rostlinných bílkovin, tyto filety obsahují 19 g proteinu na 100 g výrobku. Vakuově baleno s prodlouženou trvanlivostí. Uchovávejte v chladu při teplotě 2-7 °C.
Německá firma Taifun se zabývá nejenom zpracováním sójových bobů na exkluzivní potraviny, ale od roku 1997 se zasadila o rozšíření této plodiny i do německých polí, protože u dovážené sóji již hrozilo riziko o kontaminaci s geneticky pozměněnými semeny. Nyní (stav z roku 2021) spřátelení farmáři obdělávají přes 3000 hektarů půdy nejvíce v oblasti Porýní i dál, kde střídavě pěstují nejen svoje obilniny ale pravidelně i sóju. Ta je pro střídavé hospodářství přínosem, protože rozmělňuje půdu a obohacuje ji o látky (zejména dusičnany), jež vyčerpají naše typicky evropské plodiny. Jejich sója je nejenom 100% bio ale naprosto bezpečně oddělená od geneticky modifikovaných odrůd, jež se zejména z USA světem šíří jako lavina.
Společnost Taifun založili roku 1987 Wolfgang Heck a Klaus Kempff z německého Freiburgu, protože měli společný zájem: vyrábět bio tofu v Evropě, nikoli jej jen dovážet z Asie. Zájem o jejich výrobky přerostl týdenní farmářské trhy a nyní se mohou pyšnit rozsáhlými výrobními prostory, které dávají práci více než 270 zaměstnancům. Roku 2020 získali German Sustainability Award (německé ocenění za udržitelný rozvoj).
Složení: Tofu* 94 % (SÓJOVÉ BOBY* 55 %, voda, koagulační látky: chlorid hořečnatý, síran vápenatý), slunečnicový olej*, zeleninový vývar* (mořská sůl, kvasnicový extrakt*, slunečnicový olej*, pórek*, mrkev*, CELER*, muškátový oříšek*, petržel*), koncentrát citronové šťávy*.
*= Z certifikovaného ekologického zemědělství. Může obsahovat stopy lepku, ořechů, hořčice a sezamových semínek.
VELIKOSTI A CENY
Vysvětlivky
|