Vitis 'MUSCAT DE HAMBOURG'
Vitis 'MUSCAT DE HAMBOURG'
vinná réva
vinná réva
VZRŮST | popínavé/liána |
---|---|
BĚŽNÁ VÝŠKA | 3-5m |
BĚŽNÁ ŠÍŘKA | 1-1m |
KATEGORIE LIST | listnatý opadavý |
BARVA LISTŮ | zelená |
KATEGORIE KVĚT | nevýrazné květy / nekvete |
DOBA KVETENÍ | březen - duben |
NÁROKY NA SLUNCE | slunce |
USDA zóna (nejnižší) | 6 (do -23°C) |
KÓD ZIMNÍ OCHRANY | |
PRO ZÓNY 5+6 | |
PRO ZÓNU 7 | |
ZAŘAZENA DO KATEGORIÍ | Ovoce |
Muscat de Hambourg je velmi atraktivní a chuťově lahodné hroznové víno, které se pěstuje jako stolní víno (k jídlu, nikoli na moštování). Tvoří poměrně dlouhé hrozny středně vělkých plodů tmavě modrofialové barvy a muškátové vůně. Plody jsou sladké, šťavnaté a dozrávají na podzim. Tato odrůda je dobře odolná chorobám.
Révu každým rokem na konci zimy po nejhorších mrazech nebo v teplejších dnech ledna seřežte tak, že ponecháte 2-3 očka na loňských postranních výhonech (plodí dvouleté dřevo). Před pučením můžete ošetřit postřikem proti roztočům (např. Sulka). Jakmile nasadí plody, které se začnou nalévat, zastřihněte nové výhony pár centimetrů nad hroznem a nenechte je zde dál růst. Od poloviny léta můžete začít otrhávat listy, které brání slunci v přímém kontaktu s hrozny a keř provzdušní. Radíme pořídit si nějaký lapač na vosy, aby vám neznehodnotily úrodu. Při výskytu padlí (fleky a povlak na listech) ošetřete vhodným fungicidem.
Réva potřebuje dostatek slunce a vzduchu (nikoli průvan). Je nevhodná do stinných míst v koutech pergol, kde snadno chytá plísně. Vysaďte ji na výhřevné místo k opoře. Nejlépe se jí daří na svazích – kvůli úhlu dopadu slunečních paprsků. Zem musí být výživná, hluboká a dobře odvodněná. Zálivka je vhodná do začátku léta, později pouze za suchého počasí a to vždy do půdy, nikdy na celou rostlinu. Opadané listí nenechávejte tlít pod keřem (může obsahovat plísně a roztoče). Hnojte s mírou a selektivně, přemíra hnojení se projeví bujným růstem na úkor kvality ovoce. Mrazuvzdorná do min. -24°C.
Poslední revize 25-02-2014
VELIKOSTI A CENY
MOMENTÁLNĚ NENÍ V PRODEJI
Vysvětlivky
|